Omvendt undervisning.

Omvendt undervisning.

Mange har hørt om omvendt undervisning, men lurer kanskje på hva det er? Omvendt undervisning ble oppfunnet av to amerikanske kjemilærere for å hjelpe dem som ikke kunne være tilstede. De filmet undervisningene sine slik at alle kunne få tilgang til dem, og det ble meget godt mottatt og er mye brukt i dag.

 

Undervisningsmetoden.

Undervisningsmetoden baserer seg på at elevene følger lærerens undervisning hjemme og bruker store deler av tiden på skolen til å besvare spørsmål fra undervisningen og jobbe med oppgaver. Undervisningen blir altså snudd på hodet. Elevens hjemmeoppgave er å gjøre det man tidligere gjorde på skolen, og så gjør de hva de tidligere gjorde hjemme på skolen.

 

Egenmotivasjon.

For at omvendt undervisning skal fungere må elevene ha endel egenmotivasjon, og omvendt undervisning passer derfor best fra videregående skole og oppover. Det er en meget god metode for å få elevene til å forberede seg til timen, og de fleste som bruker omvendt undervisning er meget fornøyde.

 

Killer combo.

Basic Matte eX er et digitalt verktøy som passer godt til bruk i omvendt undervisning. Et kraftig Learning Management System (LMS) gjør det mulig for lærer å se hva elevene har utført hjemme. Elevene selv har et raskt og effektivt verktøy som gir dem mulighet til enkelt å gå frem og tilbake i det tempoet de selv ønsker. I systemet er det også integrert kontrollspørsmål til hver leksjon, prøver og interaktive eksamener. Å bruke Basic Matte eX hjemme til å forberede seg til matte timene og løse oppgaver på skolen er en killer combo!

Share this post