Matte i Julen?

ipad-og-ludvigsekkEndelig Skolefri!

Det er endelig skolefri og de fleste er klar for en jul med mye kos sammen med venner og familie. Matte er kanskje ikke det første man tenker på, men det er mulig å lure inn litt matte i julen også uten at det virker slik. Det viktige er å gjøre matte til noe gøy som gjerne hele familien kan delta i. I dag finnes det flere verktøy man kan bruke for å gjøre matte til en lek og du kan godt lage dine egne spill også.

 

Biltur i julen

Mange skal på biltur nå i julen og det er flere ting man kan gjøre for å få turen til å gå raskere. Det er mulig å lage enkle matte oppgaver, som gjerne er pakket inn i det å kjøre bil.

Dere skal kjøre fra Oslo til Sunnmøre. Distansen er 60 mil og turen tar 7,5 timer. Hva blir gjennomsnittshastigheten?

Man skal ha en avstand på tre sekunder til bilen fremfor. Hvor mange meter tilsvarer det?  På høyfjellet er det 0,5 meter med snø hvor mye blir det i centimeter og millimeter? Slike oppgaver er det enkelt å lage og det fine er at det ikke virker som matte. Du kan finne flere slike oppgaver eller børste støv av mattekunnskapene ved å sjekke ut Basic Matte eX. Det er enkelt å søke seg frem til det man leter etter, og du kan styre ditt helt eget tempo.

 

Kahoot!

Mange er i dag kjent med Kahoot, som er et fantastisk verktøy for å lære og engasjere alle som deltar. Det er enkelt å ta i bruk og det eneste man trenger er en skjerm for å vise oppgavene og mobiler. De fleste har tilgang til en mobil, og alle er stort sett koblet til nettet. På sidene til Kahoot finnes det flere quizer om matte.

Det som er virkelig gøy med Kahoot er at det virkelig engasjerer de som deltar og det er enkelt å delta. Så har dere litt ledig tid i julen sett gjerne opp et Kahoot spill for hele familien. Det er fin måte og samle hele familien og så finner man enkelt ut hvem som faktisk er flink i matte!

 

God Matte Jul

Så her har dere noen tips til hvordan dere kan bruke matte i julen og gjøre noe spennende og engasjerende med matte! God jul!

Share this post