Hva er egentlig LMS?

De fleste har brukt et LMS en gang, men mange lurer på hva det er. LMS er en forkortelse for Learning Management System, og navnet forteller oss mye om hva LMS er og hva det kan gjøre. Hovedformålet med et LMS er å kunne styre, dokumentere, følge opp, rapportere og levere e-læring på en enkel og effektiv måte. For deg som brukere gir det deg en unik innsikt i din egen fremgang og for læreren er det mulig å se hva klassen kan og hva den må jobbe mer med. Med et LMS er det mulig å heve nivået på en god måte om det brukes riktig.

E-læring.

Målet med EdTech og e-læring har aldri vært å ta over eller bytte ut tradisjonell læring, men å være et tilskudd for å berike læring. For oss i Team Basic Matte er dette en av hovedgrunnene til at vi lanserte Basic Matte eX. Vi så at vi kunne være med på å hjelpe til med å gjøre folk flinkere i matte og det er noe vi jobber med hver dag for å oppnå.

For å kunne levere og følge opp god e-læring er det nødvendig å ta i bruk et LMS, som kan styre de leksjonene som legges ut og rapportere resultater. Som jeg nevnte tidligere er det viktig for alle med et godt LMS, og her er noen av de egenskapene elever og lærere får ved å bruke Basic Matte eX.

Fordeler med LMS.

Fordeler for eleven.

Det er enkelt å søke opp emner du trenger

  • Du kan søke med fritekst eller
  • Filtrere etter emner

Alle påbegynte leksjoner legges på startsiden. Da har du full oversikt over hvor langt du har kommet i hver leksjon.

Spillifisering gjør det morsomt å konkurrere mot deg selv og andre

Har et kraftig verktøy for trening til eksamen

Infografikk viser fremgangen din på en oversiktlig og artig måte

Kommuniser med andre brukere

Fordeler for læreren.

Enkel oversikt over din klasse eller klasser

Se progresjonen til hver enkelt elev

Lage egne leksjoner, prøver og tester

Gjøre de rette tiltakene for din klasse

Kommuniser med dine elever

Motiverende.

En av de viktige egenskapene for å øke motivasjon og engasjement er spillifisering. Det er et system som gir brukeren poeng for fullførte leksjoner, tester og resultat. Det kan brukes til å konkurrere med andre eller seg selv. Her kan du lære mer om spillifisering.

Share this post