Hjelp til matte som foreldre

gutt-og-jente-mockup-740X720Det er mange grunner til at vi som voksne trenger å friske opp våre mattekunnskaper. Det er i mange tilfeller viktig å kunne gjøre raske beregninger ved hjelp av hoderegning for eksempel. Det er 30 % på et klesplagg til 400 kr. Hvor mye koster det? Er det 30 % på et klesplagg betyr det at du må betale 70 % av de 400 kr. Vi kan derfor ta 7 * 4, som er 28 og da koster varen 280 kr med 30 % rabatt.

Det er også viktig å ha mattekunnskapen i orden når vi skal vurdere personlig økonomi. For å kunne gjøre reelle betraktninger av lånetilbud er det viktig å ha en god forståelse av renter og hvordan de forplanter seg

Det er også viktig å ha oppfrisket mattekunnskapene for å kunne hjelpe sine barn med mattelekser og oppgaver. Det vil være mye lettere å motivere sine barn om man har mulighet til å hjelpe dem. For matte er et fag, som krever motivasjon og mye jobbing. For foreldre og barn er det mange gode hjelpemidler på nett for å kunne friske opp mattekunnskapene.

Basic Matte eX lar deg gjennomgå den teorien du trenger, i ditt eget tempo, slik at du kan hjelpe ditt barn. Programmet passer også godt til å bruke sammen og det finnes egne familiepakker.

På Matematikk.org ligger det lynkurs for foreldre, med flere oppgaver for å teste dine kunnskaper. På sidene finnes det også mye annet innenfor matte-faget.

I tillegg finnes det flere gode bøker for foreldre, som trenger hjelp til leksehjelp.

Share this post