Endelig påskeferie.

Endelig er det påskeferie for mange, og været her på Østlandet er strålende! Med en så sen påske som i år er de store spørsmålene om man skal ha snø, båt eller bypåske. Om lysten for snø er der så må man på fjellet. Der kan en fortsatt finne noe god påskesnø, og er du heldig kan man også finne god pudder!

 Sen påske.

Som sagt er påske i år meget sen og det finnes egne utregningsformler for når påsken faller fra år til år. Disse formlene er gjerne enklest å programmere inn i et program eller i Excel. Så det finnes matte i påsken også, tro det eller ei. Siden det er påske skal jeg ikke plage dere med lange matematiske formler for hvordan vi finner påsken fra år til år. Vi kan ta det på den enkle måten. Første påskedag faller på første søndag etter første fullmåne etter første vårjevndøgn. Det er en noe enklere måte for å huske når påsken er!

 

Matte i påsken.

Skulle lysten for litt matte allikevel komme i løpet av påsken har man mange gode muligheter til å lure inn litt matte. Påsken er høytid for quiz og påskenøtter, og der er det mulighet for å trekke inn mattespørsmål. For å skape litt entusiasme og liv rundt det kan man gå inn på Kahoot og finne ferdiglagde mattequizer. Da engasjerer man hele familien på en fin måte, og i dag har man nesten mobildekning overalt.

God påske!

Er det litt lenge siden du har jobbet med matten kan det være lurt å repetere litt, og det kan du enkelt gjøre med Basic Matte eX eller Trening til eksamen. Her har du muligheten til enkelt å søke på det du trenger og repetere. Så kan du enkelt sikre seieren blant venner eller familie. Og husk at Trening til eksamen er gratis frem til 18.april!

Vi i Team Basic Matte ønsker dere alle en riktig god påske, og personlig skal jeg allerede planlegge toppturer til neste uke. For vi holder det gående til onsdag. God Påske!!

 

Share this post