10 tips til å bli bedre i matte

Far_sonn_1170x500Mange sitter med et ønske om å bli bedre i matte, men vet ikke helt i hvilken ende de skal begynne. Her er de 10 beste tipsene fra Team Basic Matte for å bli bedre i matte:

 

1. Hoderegning

Ha en god basis forståelse for hoderegning er viktig. Hoderegning gjør deg godt kjent med tall og sammenhengen med dem. I tillegg blir du godt kjent med regneregler, som pluss, minus, deling og ganging. For å øve på hoderegning kan du prøve vår gangetabell side.

 

2. Forstå det grunnleggende

Får du kan lære mer avanserte ting innenfor matten er det viktig å ha det grunnleggende i bunn. For å lære seg algebra er det viktig at du forstår pluss, minus, deling, ganging, parenteser og likhetstegn. Begynn alltid med det grunnleggende!

 

3. Illustrer det du lærer

Det er viktig å prøve å illustrere det du lærer. Tegninger og figurer vil gi deg en annen vinkling på stoffet du skal lære og det er dermed lettere å lære seg materialet.

 

4. Matte skal være gøy!

Matte er et mestringsfag. Det er derfor viktig at du velger oppgaver som passer ditt nivå, og det det øker motivasjonen. Ved å mestre matte vil det også bli gøy, og da er det enklere å løse vanskelige oppgaver.

 

5. Øvelse gjør mester

Det er få fag dette stemmer bedre for enn med matte. For å kunne mestre matte og bli flink i matte er det viktig å jobbe mye med faget. Jobber du mye med faget vil du også kunne bli god i matte.

 

6. Få hjelp av voksne

Det er viktig å kunne ha noen voksne med kapasitet og mulighet til å hjelpe deg med lekser og oppgaver. Det kan være foreldre, en nabo eller en annen i familien.

 

7. Jobb sammen med venner

Det er ofte kjekkere å jobbe sammen med andre. Løs derfor oppgaver og lekser sammen med venner. I en vennegruppe vil ofte nivået og kunnskapen være forskjellig og dere vil derfor kunne komplementere hverandre.

 

8. Ha et ønske om å bli bedre i matte

Har du et ønske om å bli bedre i matte? Et ønske vil være et godt utgangspunkt for da er motivasjonen tilstede for å bli bedre i matte.

 

9. Øv på oppgaver

Løs mange oppgaver. Det er kanskje ikke det mest spennende tipset, men det er et tips som fungerer. Husk å begynn å løse oppgaver som passer ditt nivå. Det er da du vil få mestringsfølelsen.

 

10. Tett hull

Har du gått glipp av noe i timen eller ikke gjort leksene. Start med å tette disse hullene slik at du ikke mangler den kunnskapen som skal til for å kunne gå videre.

 

Med disse enkle tipsene og de rette hjelpemidlene, som Basic Matte eX, har du all mulighet til å bli bedre i matte.

Share this post